Wat is de rol van social media voor je bedrijf?

Meerdere bedrijven die ik ken, spenderen veel tijd aan Facebook of andere social media. Sommige hebben zelfs helemaal geen website!

Als je deze post gelezen hebt, weet je waarom ik vind dat elk bedrijf een website nodig heeft.

 

Maar, als je een website hebt, wat is dan de toegevoegde waarde van het gebruik van social media?

Social media is onder andere socialer (duh!), kan je helpen met marktonderzoek, promotie, verkopen en customer service. Ook kun je de autoriteit van je bedrijf vergroten met behulp van social media.

 

Social media kan leuker

Onze website is gemaakt om te informeren, doelen te halen of te verkopen. Natuurlijk kan je website leuk zijn, maar hij moet wel (semi-)professioneel blijven. Op social media kun je je grappige of gezellige kant laten zien, ervan uitgaande dat je deze hebt… 

Denk bijvoorbeeld aan beelden van achter de schermen of een referentie aan Internationale Donut Dag (begin juni).

Als consumenten kopen we graag van mensen die we aardig vinden. Oprecht communiceren en contact leggen via social media kan dus helpen met het opbouwen van relaties met (toekomstige) klanten.

 

Marktonderzoek

Marktonderzoek op social media, kan dat? Jazeker!

Ik kan iedereen aanraden bij concurrenten en gerelateerde bedrijven rond te kijken op social media. Dit levert inzicht op in wat je klanten bezighoudt en in succesvol social media gebruik binnen je vakgebied.

Probeer de volgende vragen te beantwoorden:

  • Welke vraag wordt telkens weer gesteld?
  • Wat hebben posts waarop veel reacties komen met elkaar gemeen?
  • Waarom komen klanten op de pagina? Denk aan foto’s van aankopen delen, klachten melden, vragen over het product stellen of om de laatste aanbiedingen te zien.

Door in de gaten te houden wat onze doelgroep bezig houdt, kunnen we ze beter van dienst zijn.

Klantenservice

Social media wordt steeds meer gebruikt door consumenten om hun problemen te delen. Een klant heeft iets gekocht, maar er is iets niet goed gegaan of het product bevalt niet.

Als je de telefoon of e-mail niet snel genoeg beantwoord, is een openbare post op social media een makkelijke stap.

Het gebruik van social media geeft je klanten een plek om naartoe te gaan als ze iets kwijt willen. Het is veel beter om te weten wat ze over je bedrijf zeggen, dan dat ze het zeggen zonder dat je er vanaf weet. Als je het probleem niet gehoord hebt, kun je het namelijk niet oplossen.

Zorg ervoor dat je juist op social media tijdig antwoord, vriendelijk blijft en nooit de klant de schuld geeft. Een snelle, goede en vriendelijke oplossing staat professioneel en zal respect verdienen.

Problemen komen overal voor, goede oplossingen zijn daarentegen zeldzaam. Laat zien dat je met klantgerichte oplossingen komt, dat zullen je andere volgers ook waarderen.

 

Promotie

Promotie is waarschijnlijk de eerste optie waar je aan denkt als het gaat om social media voor je bedrijf. Het is inderdaad een van de manieren waarop je je goederen, diensten en acties kunt promoten.

Het belangrijkste om hierbij te onthouden, is dat op alle platforms berichten met afbeelding of video meer bekeken worden dan deze waar alleen tekst op staat.

 

Verkopen

Steeds meer social media platformen helpen je met het verkopen van je producten. Op facebook kun je je diensten en producten toevoegen. Ook Instagram feeds kunnen ‘winkelbaar’ gemaakt worden.

Daarnaast kan een post met afbeeldingen van je nieuwe collectie, dienst of een speciale actie ook een hoop positieve reacties opleveren.

Autoriteit

Samen met je website, kunnen je social media profielen bijdragen aan de autoriteit die je bedrijf uitstraalt. Een overkoepelend thema en met elkaar gecoördineerde social media accounts dragen bij aan de uitstraling van je bedrijf.

Het consistent delen van nuttige en informatieve posts kan positief bijdragen aan je reputatie.

 

Gebruik Social Media met intentie

Behalve een goede website, kan social media gebruik bijdragen aan een positief bedrijfsresultaat. Een belangrijk onderdeel hiervan is dat je social media gebruikt met een doel. Als je zonder heldere intentie post op Facebook, zal het weinig effect hebben.

Net als bij je website is het dus belangrijk dat je een doel bepaalt. Houd hierbij rekening met je bezoekers en de overkoepelende stijl van je merk.

Een aantal van de stappen die we bespreken in mijn gratis workshop Website zonder stress, zijn ook nuttig voor het bepalen van je social media strategie.

Tijdens deze workshop gaan we in op je stijl, toon en coherentie van je website. Dit is natuurlijk ook op je social media kanalen van toepassing.