Online afspraken maken met een Squarespace website

Ben je wel eens 2 telefoontjes, 8 e-mails en 3 koppen koffie verder voordat je een afspraak met een klant hebt kunnen maken? Op je Squarespace website kunnen klanten gewoon digitaal een afspraak maken.

Naadloze integratie met Acuity Scheduling

Op Squarespace business plans en de twee ecommerce plans, krijg je toegang tot de premium integraties. Een van de voordelen is een gratis Emerging account van Acuity Scheduling

Hieronder zie je de afsprakenpagina op mijn website. Je kunt hier live in actie zien hoe je via mijn website online een afspraak kunt maken.

 
Maak online een afspraak via mijn Squarespace website met dank aan de Acuity Scheduling integratie.
 

Hoe werkt de Acuity integratie?

Je maakt via Squarespace een account aan bij Acuity, zo krijg je gratis een Emerging account. In je Acuity account kun je je afspraak types selecteren, aangeven hoe lang ze duren en eventueel betalingen accepteren.

Je kunt vaste werktijden doorgeven en afwijkende dagen doorgeven. Zo accepteer ik bijvoorbeeld alleen afspraken op dinsdag en donderdagmiddag. Als ik op vakantie ben, geef ik afwijkende tijden op of zet ik mijn vakantie gewoon in mijn agenda!

Door Acuity te koppelen aan mijn kalender worden de tijden waarop ik afspraken heb automatisch geblokkeerd. Ze voorkom ik dubbele boekingen.

Acuity is Engels, hoe zit het met de taal op jouw afspraken pagina?

Een deel van de pagina waarop afspraken gemaakt worden kun je zelf vertalen. Voor de delen dit je niet zelf kunt vertalen, neem je contact op met de klantenservice. Zij vertalen de laatste dingen naar de woorden die jij doorgeeft.

Acuity Scheduling heeft de beste klantenservice die ik ooit meegemaakt heb. Vriendelijk, persoonlijk, snel en behulpzaam.

De bevestiging en herinneringsmails heb ik zelf vertaald vanuit mijn Acuity account. Zo kunnen mijn klanten het hele proces van digitaal een afspraak maken online doorlopen.

Voor wie is online afspraken maken handig?

Wanneer heb jij voor het laatst gezucht omdat je moest bellen voor een afspraak? We zijn zo gewend dat alles digitaal kan, dat we overal online een afspraak voor willen maken. 

In een eerdere blogpost schreef ik dat de zorg & welzijn branche achterbleef qua omzet die door de website gegenereerd wordt. Bij 99 % van de pedicures, schoonheidsspecialistes en massagepraktijken bij mij in de buurt is het ook onmogelijk om online een afspraak te maken.

Voor deze groep ondernemers is er dus zeker tijdswinst en financieel voordeel te halen door online afspraken te maken. Maar eigenlijk kan iedere ondernemer die afspraken maakt met (potentiële) hier baat bij hebben.

Ook een website waarop klanten online afspraken kunnen maken? Ik regel het graag voor je. Bekijk nu de web design opties.