Cadeaus voor ondernemers


Kan ik je een geheim vertellen?

Ik ben vreselijk in het onthouden van verjaardagen en het kopen van cadeaus.

Echt waar.

Door de combinatie van mijn onkunde als het om cadeaus kopen gaat en de aankomende feestdagen leek het me handig om een cadeaugids voor ondernemers te maken.

Je vindt hier cadeausuggesties voor zelfstandig ondernemers in de categorieën boeken, software, electronica, kantoorinrichting en ontspanning.

Sommige van de links zijn affiliate linkjes, dit betekent dat als je via mijn link een aankoop doet ik een klein bedrag krijg. Dit kost je natuurlijk niks extra’s. Alle producten die ik aanraad heb ik gebruikt, ben ik dol op of wil ik zelf heel graag hebben.


Boeken

Zo word je een Productiviteitsninja - Graham Allcott

Het hoofdstuk over omgaan met e-mail heeft mijn leven veranderd. Dit klinkt overdreven maar het is echt zo. De belangrijkste les is dat e-mail niet hetzelfde is als je to-do lijst en je inbox leegmaken zorgt voor minder stress en hogere productiviteit. Hallelujah.
 

Epic blog planner - Regina Anaejionu

Dit is een van de weinige producten van Regina die ik niet heb. Ik ken haar als iemand die keihard werkt, bizar veel weet over ondernemen en haar kennis met passie deelt (vaak zelfs gratis!). Ik zou er blij zijn als ik deze onder de kerstboom vond.
 

De zeven eigenschappen van effectief leiderschap - Stephen Covey

Dit boek gaat voor mij niet alleen over 7 eigenschappen voor effectiviteit, het gaat over hoe je een goed mens kunt zijn. Nadenken over je doel en visie op je eigen leven is belangrijk, terwijl we er weinig over praten of tijd aan besteden.
 

Begin met het waarom - Simon Sinek

Dit boek leest een klein beetje als een ode aan Apple, waardoor het ‘bewijs’ voor de stelling uit het boek wat dunnetjes lijkt. Maar in combinatie met De 7 eigenschappen van effectief leiderschap vormt het een goede fundering.

Als je begint met het waarom en met het eindresultaat in je achterhoofd, is het maken van keuzes veel gemakkelijker. Ik heb niet perse van deze boeken genoten. Ze hebben me daarentegen wel geholpen met het ontwerpen en ontwikkelen van mijn bedrijf.
 

Profit first - Mike Michalowicz

Dit boek heb ik nog niet gelezen maar staat hoog op mijn verlanglijstje. Het is me namelijk aangeraden door verschillende mensen waar ik veel van geleerd heb. Ik heb in de eerste maanden van mijn bedrijf gemerkt hoe makkelijk het is je te laten verleiden tot het ‘investeren’ van zowel tijd en geld in activiteiten die helemaal niks opleveren. Deze staat op mijn lijst om te lezen in 2018.


Software

Ecamm live (FB lives voor Mac)

Perfect stukje software voor ondernemers die volgend jaar toch echt facebook lives willen gaan doen.
 

Screenflow (voor mac)

Handig voor het maken van instructiefilmpjes, opnemen van workshops of presentaties.
 

Adobe creative cloud

Wat mij betreft een van die dingen die ik graag wil hebben maar (op dit moment) de maandelijkse kosten niet waard vind. Fantastisch cadeau voor creatieve ondernemers.


Elektronica

Logitech c920 webcam

Deze webcam is me aangeraden door ongeveer iedere ondernemer die zelf video’s produceert en betaalbaar. Hij was in de Black Friday sale bij bol.com maar bijna direct uitverkocht. Wie weet komt de kerstman hem brengen…
 

Sonos Play:1

Als ZZP’er is het soms wel erg stil op je werkplek, maar je hebt ook niemand om je muzieksmaak te bekritiseren. Met een Sonos kun je ten minste goed vals meezingen met de Backstreet Boys!
 

MacBook Pro

Als cadeau voor iemand waar je heel veel van houdt.

Misschien kun je voor deze beter een cadeaubon geven. Als je hem zakelijk aanschaft kun je de BTW aftrekken en de winst van dit jaar nog wat drukken ;)
 

Macbook Pro Case

Mocht degene voor wie je een cadeau zoekt al een goede laptop hebben, is een mooie sleeve ook een leuke verrassing.


Kantoorinrichting

Leuke, grappige of inspirerende koffiemokken

Misschien niet zo VT-wonen verantwoord maar wel leuk. Deze voor degene die thuis in pyjama werkt, of deze voor iemand die liever wijn dan koffie drinkt, of deze voor als je je koffie liever meeneemt.

 

Kalender

Mijn goede voornemen voor 2018 is om een megagrote muurkalender op te hangen. Dan kan ik tenminste mijn overkoepelende planning en doelen zien. Deze ga ik aan de muur hangen.
 

Planner

Ik gebruik deze (mega-hipster) Moleskine dotted (ook wel een bullet journal genoemd) voor het schetsen van wireframes en maken van aantekeningen. Daarnaast heb ik deze, die ik tegenwoordig vooral privé gebruik.
 

Landkaart voor aan de muur

Als ze van reizen houden ten minste. Ik heb deze ooit voor mijn verjaardag gehad. Inmiddels is ie zo veel verhuisd dat ik toe ben aan een nieuwe. Ik ga voor mijn nieuwe kantoor of de oceanen versie of deze versie bestellen.
 

Bureau organizer

Zoals deze ananas pennenhouder or deze cactusversie. Of dit konijn, met een schaar als oren en groene paperclips.
 

Boekensteun / deurstopper

Deze deurstoppers die je ook al boekensteun kunt gebruiken zijn te leuk om achter de deur te verstoppen. Ik kan alleen niet kiezen of ik de olifant of de groene dinosaurus wil...


Ontspanning

Calm abonnement

Mediteren, mindfullness en verhaaltjes voor het slapen gaan. Als de ondernemers die jij kent een beetje op mij lijken, denken ze aan weinig anders dan hun bedrijf. De engelstalige Calm app helpt me ontspannen, focussen en ‘s avonds vlot in slaap vallen. Als je de app eenmaal dagelijks gebruikt wil je geen dag meer overslaan.
 

Netflix cadeaubon

Spreekt voor zich toch?
 

Weekendje weg

De enige manier om ervoor te zorgen dat ik niet stiekem werk in het weekend, is me ergens mee naartoe nemen waar geen wi-fi is.


Heb je een goed cadeau idee gevonden? Pin dan deze post

 
Cadeau ideeën voor ondernemers met suggesties voor boeken, ontspanning, software, elektronica en kantoorinrichting.
 

Als je nog iets mist, laat het dan vooral weten in de comments, dan voeg ik het toe!

cadeaus voor ondernemers blogpost.png