Het beste Squarespace template

 

Voordat ik je vertel wat het beste Squarespace template is, is het belangrijk om het verschil tussen Squarespace templates en template families te weten.

Een familie is de onderliggende structuur en code van de verschillende Squarespace websites, deze is voor alle templates binnen een familie gelijk. Dit betekent dat elk template binnen een familie dezelfde functionaliteit heeft en er identiek uit kan zien. 

Sommige families hebben unieke eigenschappen. Zo heeft Momentum omgekeerde pagina's, waarbij de navigatie onderaan staat en worden blogs anders weergegeven op Ready dan op Bedford. Je kunt hier opzoeken bij welke familie jouw template hoort.


Eigenlijk zou de vraag dus moeten zijn: Wat is de beste Squarespace family?

Op deze vraag is wat mij betreft maar 1 antwoord mogelijk. Brine is de beste template family van Squarespace. Excuses als je enorme fan bent van Five of Bedford, maar Brine wint het van deze families, en wel om deze redenen:


Veelzijdig en modern

Alle Brine templates hebben een moderne lay-out en responsief design. Deze familie is veelzijdig als het gaat om de lay-out van het logo en de navigatie, de blog en de verschillende image blocks. Vergelijk Maple maar eens met Jaunt. De verschillen zijn groot, maar beide templates horen tot de Brine familie.


Brine is beter voor SEO

Hier heb ik alleen anekdotisch bewijs voor, maar ik van meerdere mensen gehoord dat de ranking van hun website in Google omhoog schoot nadat ze van een andere template familie naar Brine waren overgestapt.

Ook ik ben positief verrast door hoe snel en hoog mijn eigen site rankt naar verhouding tot mijn (tijds)investering in SEO.

Vooral als je squarespace website draait op een ouder template als Five of Bedford kan overstappen de moeite waard zijn. Mocht je hier hulp bij zoeken, kun je natuurlijk contact met me opnemen.


Squarespace focus

Ook bij Squarespace zelf ligt de focus op templates in de Brine familie, zo waren de 8 nieuwe templates van 2018 allemaal gebaseerd op Brine. Dat ook Squarespace zelf zo duidelijk op deze familie focust, geeft aan dat dit het state of the art template is van dit moment.

Als je overtuigd bent, hoe kies je dan vervolgens het beste Squarespace template voor jou?

In dit support artikel kun je terugvinden welke templates bij de Brine familie horen. Vervolgens zou ik het template kiezen wat het dichtst jouw gewenste eindresultaat benaderd. Dat scheelt tijd tijdens het ontwerpen en bouwen van je website!

P.S. Mijn website is gebouwd op het Handyman template, mocht je nieuwsgierig zijn ;)