Squarespace webdesign, ondersteuning en CSS voor Aylona

De band Aylona kwam bij mij terecht voor ondersteuning bij het maken van hun nieuwe Squarespace website. Ze hadden een duidelijke visie over hoe de website eruit moest zien, maar ze kwamen er alleen niet uit. 

Webdesign pakket: op uurbasis
Squarespace template: Horizon

Aylona homepage mock-up Squarespace.png
Sandra zorgt gewoon dat het pronto in orde komt en haar uurtarief is heel redelijk. De communicatie is snel en duidelijk. Wat mij betreft een perfecte samenwerking tot nu toe!
— Ignace Dhont, Aylona

Visie van Aylona

De door fantasy geïnspireerde band wilde Aylona graag de nadruk leggen op de fotografie en hun muziek. 

Daarnaast vonden ze het belangrijk dat gebruikers niet te veel hoefde te scrollen en de navigatie bar bovenaan de pagina zou blijven plakken.

Aanpassingen aan het template

Het Horizon template was al geïnstalleerd en paste goed bij de functionaliteit die ze nodig hadden. Door middel van custom code en CSS heb ik de website aan hun wensen aangepast.

Sticky navigatie

Navigatie die bovenaan de pagina blijft plakken was de grootste wens voor de website. Door middel van CSS heb ik de navigatie vastgemaakt aan de pagina. 

Dit zorgen ervoor dat de navigatie in sommige gevallen over de pagina inhoud kwam. Hierom heb ik verschillende afstanden tussen de content van de website en de navigatie gemaakt.

Dit was vooral een kwestie van testen, testen en nog eens testen. Uiteindelijk zijn we allemaal zeer tevreden over het resultaat.

Bredere blogposts

In de Horizon template familie zit een smallere blog weergave ingebouwd. Hier was Aylona niet van onder de indruk. Met hulp van Squarespace heb ik de blogposts net zo breed als de rest van de site gemaakt. 
 

Social media icons in de navigatie

Niet alle templates ondersteunen social media icons in de navigatie. Voor de website van Aylona heb ik custom code gebruikt om dit mogelijk te maken.

Facebook Pixel

Ook de Facebook Pixel heb ik voor Aylona op hun website geïnstalleerd. Zo zijn ze in de toekomst klaar om Facebook advertenties in te zetten voor het promoten van hun muziek.

 
 

Heb jij ook Squarespace ondersteuning nodig?

Ik bied sinds kort ook Squarespace hulp en web design aan op uurbasis.