Je aanmelden bij Squarespace

Om je aan te melden bij Squarespace begin je met het uitzoeken van een template voor je website. Maak je geen zorgen, deze kun je later nog gemakkelijk aanpassen.

 
Een template kiezen en je aanmelden bij Squarespace
 

Klik vervolgens bij het template van je keuze op “Start with ….” Je proefwebsite wordt nu aangemaakt.

Squarespace vraagt je om nog een paar vragen te beantwoorden. Onder andere over het onderwerp van je website, het doel en een beschrijving van je website en de naam van je site.

 
Je aanmelden bij Squarespace voor een gratis proefversie van je website
 

Hierna kun je beginnen met het aanpassen van je website. Wil je alle ins en outs van het werken met Squarespace leren? Meld je dan aan voor mijn gratis cursus Starten met Squarespace.

De Squarespace free trial

Je kunt 14 dagen gratis je website proberen. Tijdens deze periode is je site niet live. Het aantal dagen wat er over is van je proefperiode staat onderin een balk weergegeven.

Als je klaar bent om je site te lanceren klik je onderaan op upgrade now. Je kunt hier ook komen via Settings → Billing & Account → Billing → Upgrade.

 
 

Erna kun je je Squarespace abonnement kiezen. Je kunt hier meer lezen over de verschillen tussen het Squarespace personal en business plan. Belangrijk om te weten is dat je bij Squarespace alleen met een credit card kunt betalen.

Je domein koppelen aan Squarespace

Om een domein te koppelen aan je Squarespace website ga je naar website → domain. Als je al een domeinnaam geregistreerd hebt, klik dan op 'use a domain I own' en volg de instructies.

Als je klikt op 'get a domain' kun je een domein aanschaffen via Squarespace. Squarespace verkoopt geen domeinnamen die eindigen op .nl

 
 

Als je domein gekoppeld is, kun je de status controleren, een @jouwdomein e-mailadres aanvragen via Google Gsuite en instellen of je website wel of geen "www" aan het begin heeft staan.

Dit zijn de belangrijkste stappen van het aanmelden bij Squarespace.