8 nieuwe Squarespace templates voor 2018

Deze week heeft Squarespace 8 nieuwe templates voor 2018 gelanceerd. Opvallend is dat alle templates lid zijn van de Brine familie.

Een template familie is het onderliggende framework van de websites. De functionaliteit en stijl opties van alle templates binnen een template familie zijn hetzelfde.

 

Dan nu, de nieuwe Squarespace templates:

1. Blend

Nieuw Squarespace template voor 2018: Blend

Een lange scroll pagina waarop alle belangrijke info is terug te vinden. De grote slider in het bovenste deel van de pagina vind ik erg mooi.

Voor veel sites is dit echter het belangrijkste gedeelte van de website, hier alleen een slider met afbeeldingen plaatsen is zonde van de ruimte.
 

2. Impact

Nieuw Squarespace template voor 2018: Impact

Ook het Impact thema heeft een hele lange homepagina. Het kleurgebruik zorgt ervoor dat deze eruit springt. Bijzonder detail vind ik de strakke lijnen in combinatie met de pilvormige knoppen.

Sticky navigatie zou het wel makkelijker maken om te vinden wat je zoekt, zonder dat je weer helemaal naar boven moet scrollen.
 

3. Kin

Nieuw Squarespace template voor 2018: Kin

Nog een hele lange scroll pagina. Deze is opgezet om door het jaar heen updates toe te voegen. Ik zou hem gebruiken als tijdlijn voor het lanceren van een nieuw product, aanloop naar een huwelijk of het verloop van een zwangerschap.

Wel zou ik overwegen om de tijden om te draaien, zodat het laatste nieuws bovenaan in plaats van onderaan staat.
 

4. Pedro

Nieuw Squarespace template voor 2018: Pedro

De video achtergronden die ze gebruiken vind ik fantastisch. De kleurencombinatie van het lichtgroen, oudroze en donkergrijs doet echter helemaal niks voor me.

Goed bedacht vind ik het instagram grid, net als in de app zie je daar 3 x 3 instagram foto’s met de oproep om ze te volgen.
 

5. Pursuit

Nieuw Squarespace template voor 2018: Pursuit

Het Pursuit template is ontworpen met de freelancer in gedachten. Dit template vind ik goed doordacht. Een toepassing die je niet verwacht van een website maar wel erg mooi.

De verstopte navigatie door middel van de streepjes aan de rechterkant vind ik een spannend detail. Wel vraag ik me af hoeveel mensen hem zullen vinden.

Volgens mij zijn ze ook vergeten om het lettertype van het knopje aan te passen...
 

6. Royce

Nieuw Squarespace template voor 2018: Royce

Het Royce template springt in op het seizoen. Het is een template met als doel om aanmeldingen voor een evenement te verzamelen. Op de pagina heb je maar een mogelijkheid, laten weten of je komt.

Ik heb nog nooit een feestje gegeven die een eigen website nodig had. Maar deze indeling zou je ook heel goed af kunnen kijken voor je eigen evenementenpagina.
 

7. Stella

Nieuw Squarespace template voor 2018: Stella

Net voor 2018 kan een fitness gerelateerd ontwerp natuurlijk niet ontbreken. Het lettertype wat ze gebruikt hebben voor het Stella logo vind ik echt prachtig. Goede keus in combinatie met de felle kleuren.

Jammer dat zowel het logo als de navigatie zo klein zijn, daar hadden ze wel iets meer nadruk op mogen leggen.

Ik kan me zo voorstellen dat je dit template gebruikt als de basis voor een lifestyle blog.
 

8. Vow

Nieuw Squarespace template voor 2018: Vow

Net als het template Kin focust het nieuwe Squarespace template Vow zich op een lange tijdlijn. In dit geval gaat het om de geschiedenis richting een huwelijk.

Jammer genoeg verstoppen ze in dit voorbeeld de belangrijkste gegevens (datum en locatie van het huwelijk) helemaal onderaan. Niet iedereen heeft zin om je hele levensverhaal te lezen toch? ;)

Mijn favorieten

Uit de nieuwe templates zijn Stella, Pursuit en Impact mijn favoriete thema's. Welke vind jij het mooist? Laat het weten in de comments!

Tijd voor een frisse look?

Alle nieuwe templates kun je hier bekijken. Is het tijd voor een update van je eigen website? Boek dan nu een web design pakket, voordat de prijzen gaan stijgen in 2018.

Squarespace web design Studio Sandra